Ağ Güvenliğinizi Yapılandırarak
Tehditlere Hazırlıklı Olun.

Bir ağın güvenliğini kusursuz bir şekilde sağlamak için o ağa sızmış tehditleri tespit edip yok etmek yeterli gelmeyebilir. Aynı zamanda da bu tehditlere karşı önceden hazırlık yapılması gerekiyor. Bu da ancak uzmanlar tarafından oluşturulmuş ağ güvenliyle mümkün olur. Ağ Güvenliği Hizmetimiz ile firmanızın ihtiyacı olan bütün detaylarda baştan sona hizmet vererek veri güvenliğinizi önemsiyoruz. Bu doğrultuda bilgi çalınmasının önüne sistemlerinizde KVKK dahilinde kayıtlı kişilerin verilerinin gizli kalması için güçlü çözümler sunuyoruz.

Üretilen Data Artık Şirketlerin Paha
Biçilemez Varlığıdır.

Bilgi teknolojilerinde sistemlerin gelişmesi, internetin daha geniş kitlelere yayılması ve hacminin büyümesiyle birlikte bilgi güvenliği önem kazanmaktadır. Güvenlik uzmanları da ağlarına yönlenebilecek tehditlere karşı savunma oluşturabilmek amacıyla daha karmaşık güvenlik politikaları uygulamak zorunda kalmaktadır. Ağ güvenliğinde sadece önemli kaynaklara erişimin denetimi yeterli gelmemekte, bunun dışında bir takım farklı önlemler alınması da gerekmektedir.

Alınan önlemleri yeni çıkan teknolojiler karşısında tekrar gözden geçirilmesi ve yenilenmesi gerekir. Bu yüzden network emniyeti satın alınan cihaz veya yazılımlarla değil, oluşturacağınız “Network Güvenlik Politikasına” bağlıdır. Oluşturulan politikaların süreklilik çerçevesinde takibi yapılmalı ve güncellemelerini kullanmış olduğunuz donanım/yazılımlara uygulanması gerekmektedir.

Firewall, iç ağa gelen ve iç ağdan çıkan trafiği denetlemek, yetkisiz erişimleri ve zararlı aktiviteleri tespit ederek önlemek için tasarlanmış ağ güvenlik cihazlarından biridir. Ağa giren veya ağdan çıkan tüm trafik firewall üzerinden geçirilerek her bir mesajın incelenmesi ve daha önceden belirlenmiş güvenlik ölçütlerine uymayan mesajların bloke edilmesi sağlanır. Böylece güvenli olarak nitelendirilen kurum iç ağı ile güvensiz ağ olarak nitelendirilen internet arasındaki trafiğin erişim kontrolü ve denetlenmesi sağlanırken saldırı veya tehdit unsuru taşıyan mesajların iç ağa erişmeden engellenmesi amaçlanmaktadır.

Virüsler ağ içerisine çok çeşitli yollardan bulaşabilmektedir. Bir ağa virüs bulaşması durumunda ağa bağlı olan tüm cihazlar etkilenir. Bu durumda veri kaybının boyutu oldukça yüksek olmakla birlikte iş sürecinizi büyük ölçüde aksatmaktadır. Bu tip durumların önüne geçmek için ağınız içerisindeki cihazlarınız için bir antivirüs yazlımına ihtiyaç duyulmaktadır. Yüksek önleme kapasitesine sahip kurumsal yapıya uygun Antivirüs programları ile ağınızı güvence altına almak günümüz şartlarında mecburiyet olmuş durumdadır. Bu süreç için Netgrap olarak sizlere satış, kurulum ve yönetim olarak yardımcı olmaktayız.

VPN çözümleri, kullanıcıların özel ağlara uzaktan bağlanıp sistemi kullanabilmelerini sağlayan fiziksel bağlantı gerektirmeyen sanal özel ağlar olarak tanımlanmaktadır. VPN, uzak kullanıcı ile ağ arasındaki iletişimin şifreli olarak gerçekleştirilmesini ve kullanıcı IP adresinin gizli tutulması gibi güvenlik hizmetlerini sunmaktadır. VPN’in en büyük avantajı kullanıcı ile özel ağ arasında güvenli bir tünel oluşturarak hassas verilere sahip olan kurumların siber saldırılardan korunmasına yardımcı olmasıdır.  VPN veri iletiminin temel bileşenlerini ESP ve AH protokolleri oluşturmaktadır.

Kurum çalışanlarının herhangi bir kısıtlama uygulanmadan internet üzerinde gezinmeleri siber saldırılara maruz kalma ve veri kaybı gibi güvenlik risklerine neden olmaktadır. URL & Application filtreleme yöntemleri güvenli internet erişimi sunarak kullanıcıların tehditlerden ve aynı zamanda zararlı yazılım ve oltalama saldırıları içeren sitelerden korunmasını sağlamaktadır.

Güvenlik Tehditlerini Tespit Edin ve BT Ekibinizin Verimliliğini Artırın.